Of Elwin's Paradise
NL FR EN DE

English translation:

Under construction

Lieve Keesliefhebbers,

Als fokkers van Kleine Keesjes (Kleinspitz) willen wij ons bekend maken bij de liefhebbers van Spitzen. Spitzen of Keeshonden zijn machtig mooie honden die echter wel gecatalogeerd staan onder vijf verschillende variëteiten.

Om alle soorten te leren kennen, verwijzen we jullie naar de website van de DSCB, de Belgische Keeshondenclub. Daar vinden jullie alles wat betreft soort, normen, voorwaarden, al datgene waaraan een Spitz moet voldoen.

Ons eerste hondje was een kleine oranje Kees en ik kan niemand vertellen hoeveel plezier wij, mijn echtgenoot, mijn zoon en ik,maar ook de ganse familie daaraan beleefd hebben.  Onze Micky mocht 17 jaar oud worden en wij zijn zo dankbaar voor al de fijne momenten die zij ons gegeven heeft. Toen ze stierf heb ik gezegd : nooit nog een hond in huis.  Teveel verdriet.  Mijn twee mannen zeiden dat het zo stil was in huis. Onmiddellijk gezocht op internet waar er een nestje was. Toevallig was er een nestje in Nederland. Zo gauw we konden zijn we daarheen gereden en we zijn teruggekeerd met een nieuwe Micky. Een prachtig Keesje met een bijzonder karakter. En, nu ze al grootmoeder is, dat karakter komt terug in al haar nakomelingen. Niet negatief, maar een eigen karakter.

Ondertussen heeft onze Micky al vier maal pups gehad en ik, als voedstermoeder, kan niet zeggen welk Keesje ik prefereer. Ook  haar dochter heeft al twee nestjes gehad en ik geef echt toe dat ik echt geen enkel pupje graag afgeef. Ze zijn allemaal even mooi en even schattig. Een Kees is een speciale hond, zeer familiaal, zeer gericht op zijn baasjes maar voor alles op hun pups. Onze pups worden in het gezin grootgebracht, gesocialiseerd en …… er is er geen enkele die ik graag afgeef.  Maar het besef dat ik iemand zo blij maak, en ik mag me gelukkig prijzen dat al mijn pups tot nu toe goed terecht gekomen zijn, maakt mij ook gelukkig.

Iemand die eenmaal een Keesje gehad heeft, schakelt volgens mij nooit nog over op een ander ras. Ik zal dit ras nooit verraden. Zo aanhankelijk, zo trouw aan hun baasjes, soms dominant, soms onderdanig (zoals alle rassen) maar het plezier dat wij al beleefd hebben aan onze hondjes en aan de hondjes die wij gefokt en verkocht hebben, want wij hebben een zeer goed contact met onze kopers,  is niet te beschrijven. 

Mijn gezegde: eens een Keesje, altijd een Keesje, of een Kees.

Een gelukkige fokker.